Wie de boer niet kent

Nederland houdt van zijn boeren. In een recent onderzoek onder 1.000 Nederlanders gaf driekwart aan blij te zijn met onze boeren. Ook worden zij belangrijk (83%) en zelfs onmisbaar (78%) genoemd. Tegelijkertijd weten veel mensen nauwelijks wat er komt kijken bij het moderne boerenbedrijf. 

Voorjaar 2022 startte RTL4 het programma ‘Wie de boer niet kent’. Het geeft een inkijk in het boerenleven anno 2022. Na veel enthousiaste reacties is besloten om een tweede seizoen te maken. Dat was afgelopen maanden bij RTL4 te zien, maar kan nog steeds kan worden teruggekeken.

DE BOER OP
Hoe zorg je dat een koe zich lekker voelt en wat eet een kalf? Hoe zorgen boeren voor duurzaamheid? Wat betekenen het milieu en energie in de boerenpraktijk?

Goede redenen om op bezoek te gaan, vragen te stellen en te ervaren wat er allemaal komt kijken bij het runnen van een modern boerenbedrijf, bij het houden van dieren, het produceren van voedsel. Presentator Jamie Trenité samen met een BN’ers de boer op om het boerenbestaan beter te leren kennen. De BN’ers hullen zich een dag in overall en laarzen en steken de handen uit de mouwen om alles te ervaren: de boeren, de omgang met de dieren en de zorg voor kwaliteit en duurzaamheid. De boeren geven ieder op hun eigen manier invulling aan.

VOOR WIE?
Goed om te bekijken voor iedereen die weinig weet van de agrarische sector en meer wil zien over de vele actuele, of gewoon erg interessant thema’s die er spelen. ‘Wie de boer niet kent’ is een initiatief van de stichting Wie de boer niet kent (i.o) om het draagvlak voor de agrarische sector te vergroten. De stichting heeft inmiddels 11 partners die op verschillende manieren een bijdrage hebben geleverd.

Bron www.wiedeboernietkent.nl

Terugkijken

‘Wie de boer niet kent’ is te zien op

Achtergrond

‘Het debat in Nederland verhardt. Dan kan het goed zijn de regie terug te pakken. En dat is precies wat een aantal agrarische bedrijven deed.’
Lees opinie op Adformatie

Lees ook over...

Vlees: een belangrijke bron van essentiële voedingsstoffen

18-03-2023

Hoe (on)gezond is rood vlees?

10-03-2023
Dierlijke producten

Neil Mann: "Dierlijke producten horen bij de mens"

08-03-2023
EAT Lancet dieet

EAT Lancet dieet levert tekort aan belangrijke voedingsstoffen

08-03-2023

Linda Verriet (POV): "Stukje varkensvlees net zo klimaatvriendelijk als vega"

07-03-2023

Consument verlangt naar varkensvlees met goed verhaal

16-02-2023

Nederland koploper als het gaat om circulaire landbouw

08-02-2023

Louise Fresco: "Gezonde voeding zit vooral in een gevarieerd eetpatroon, ook mét vlees"

03-02-2023

Dubbeldoel koeien

27-01-2023

Bloomberg: ‘nepvlees is een flop’

26-01-2023

Hogere prijzen zorgen voor records bij NL landbouwproducten

26-01-2023

De koning van de kringloop

25-01-2023

Duurzame slachterij

23-01-2023

Minister Van der Wal bezoekt beursstand Nederland Vleesland op Grüne Woche

20-01-2023

Circulair diervoer

19-01-2023

Nederland Vleesland bij opening Grüne Woche

19-01-2023

Vleesreclame geen zaak voor regionale politici

05-01-2023

Fijne feestdagen!

22-12-2022

Meer flexitariërs maar nog evenveel vlees - hoe kan dat?

21-12-2022

EU-regels ontbossing ‘over the top’

13-12-2022

Onvoldoende ijzer en andere bouwstoffen in onze voeding

12-12-2022

Column Linda Verriet (POV): Politici en beleidsmakers, ga op cursus marktwerking!

12-12-2022

‘BigLife’ is ‘Het Beste Idee Van Varkensland 2022’

30-11-2022

Beeld en werkelijkheid lopen niet altijd parallel

24-11-2022

GfK: veel vegetariërs eten gewoon vlees

22-11-2022

POV, V&L en COV: Kabinet haalt opnieuw uit naar landbouw, met extreme NVWA-tarieven

22-11-2022

Nederland Kalverland van start

15-11-2022

Linda Verriet (POV): De slager is bij uitstek de vakman die het verhaal kan vertellen

09-11-2022

Levendig ‘Nationaal debat’ over eiwitbalans in COV Meat Café

07-11-2022
duitse braadworst

82 procent Duitsers steunt de varkensworst- en hamcultuur

03-11-2022

Opinie: Laat tevreden vleeseters hún verhaal eens doen

03-11-2022

Wat betekent ‘november slachtmaand’ voor de slager van nu?

03-11-2022
eiwitbalans

Nationaal Eiwit debat

01-11-2022

Debat over vee en vlees moet wetenschappelijke grondslag hebben

27-10-2022

Nederlanders willen voedingswaarde voor hun geld

21-10-2022

Nederlanders blijven vlees trouw

14-10-2022

Dutch Food Week: Bezoekers ‘Voorproeven op de Markt’ Den Bosch dol op vleestraktaties!

11-10-2022

Kom voorproeven op de Markt

06-10-2022

Dit is geen vleesreclame!

26-09-2022

Naleving regels slachterijen uitstekend

20-09-2022

Ondanks de inflatie houdt de verduurzaming van de voedselverkopen stand in eerste helft van 2022

19-09-2022

'Wie de Boer niet Kent' ploegt door

14-09-2022

Als vlees duurder wordt, leidt dat niet direct tot minder aankopen

06-09-2022

POV-onderzoek toont ander beeld van varkensvleesconsumptie en - productie

06-09-2022

Lancering Nederland Vleesland: start van een maatschappelijke dialoog

01-09-2022

Weekend van het varken

31-08-2022

Misinformatie grensoverschrijdend

24-08-2022

Hoe verspillingsvrij ben jij?

22-08-2022

Gevaarlijke gehaktballen en spareribs in de bosjes: ‘Stel je voor dat daar het virus in zit’

25-07-2022

Kamerlid Caroline van der Plas bezoekt zelfslachtende slager

11-07-2022