5 t/m 12 oktober 2024

De Week van Ons Eten

Onder het motto ‘Weet wat je eet’ wil De Week van Ons Eten ons meer bewust maken van wat we eten. Waar komt ons eten vandaan, en wie werken daaraan mee? Nederland Vleesland is trotse partner van dit initiatief, als Nederlandse voedselmakers laten we graag zien hoe wij elke dag werken aan gezond, lekker en veilig voedsel. Samen met de bezoekers gaan we in gesprek over ons voedsel en de impact daarvan op onze gezondheid, duurzaamheid en economie.

 

Programma & Activiteiten

Hier vind je Nederland Vleesland tijdens De Week van Ons Eten 2024.

3 oktober 2024 Openingsmarkt Bolsward
Kom langs bij de Nederland Vleesland Foodtruck en doe mee met de winactieđź“ŤBolsward, Friesland
4 oktober 2024 Frisian Foodture | Deelsessie: Vlees: waardeloos of waardevol?
Benieuwd of vlees als zondebok of smaakmaker uit de bus komt? Volg de 3de deelsessie (14:35 – 15:25) met Laurens Hoedemaker en Josja Haagsma📍Bolsward, Friesland
9 oktober 2024 Nationale Food Quiz
Beantwoord alle vragen over eten met ons!đź“ŤNaaldwijk, Zuid-Holland
12 oktober 2024 Ontmoet De Boer Dag
Fietstocht langs diverse agrarische bedrijvenđź“ŤNoord-Brabant

Kijk voor meer activiteiten tijdens De Week van Ons Eten op www.deweekvanonseten.nl.

Vlees: waardeloos of waardevol

Deelsessie Nederland Vleesland tijdens Frisian Foodture

Tijdens congres Food for Thought op 4 oktober gaat Nederland Vleesland in haar deelsessie dieper in op de waarde van dierlijke ketens. Laurens Hoedemaker, voorzitter van Nederland Vleesland, geeft inzichten in de vleesketen. Hoe gaan we de wereldwijde voedselopgave te lijf? Hoe zoeken we de balans als ecologie en economie elkaar in de haren dreigen te vliegen? En: hoe voorkomen we dat we kostbaar eten verspillen?

Grote vragen, maar hoe gaat dat in de dagelijkse praktijk? Ambachtelijk slager Josja Haagsma, European Butcher of the Year 2019, deelt haar praktijkervaring en toekomstperspectief op de sector. Frisian Foodture is hét foodnetwerk congres van 2024. Kom tot nieuwe inzichten en laat je inspireren! Schrijf je in via www.frisianfoodture.nl en selecteer de 3de deelsessie (14:35 – 15:25).

Recepten

Zo kun je genieten  & verspilling voorkomen

 

Tips om verspilling tegen te gaan

Wist je dat jij heel simpel kunt bijdragen aan het voorkomen van voedselverspilling? Zet bijvoorbeeld je koelkast standaard op 4 graden om je eten langer te bewaren en scheid je afval om geen bruikbare grondstoffen te verspillen.

Meer verspillingsweetjes? Klik hier!

De Week van Ons Eten 2023

Nederland Vleesland is sinds 2023 leadpartner van De Week van Ons Eten, toen nog Dutch Food Week. Vorig jaar vond de negende editie in Arnhem plaats en lieten wij de consumenten voorproeven van onze foodtruck.