menu
Thema’s
Smaak
Verschil in smaken
Bereikbaar en betaalbaar
Gezondheid
Voedingswaarde
Voedselveiligheid
Respect voor dieren
Omgang met dieren
Innovatie
Duurzaamheid
Vierkantsverwaarding
Water
Footprint
Ontbossing voorkomen
Of Je Worst Lust – Dé podcast
Actueel
DeWeekvanOnsEten
Over ons
Contact
Vlees: waardeloos of waardevol
04-10-2024
Nederland Vleesland brengt boer en burger dichter bij elkaar tijdens De Week van Ons Eten
24-09-2024
Schiphol maskeert eigen CO2-probleem met vleesban
20-09-2024
Geen hogere kans op diabetes type 2 met gezonde portie vlees
20-09-2024
Podcast Of Je Worst Lust seizoen 2 van start
03-09-2024
Nederlandse Vleessector roept Hogeschool Saxion op om échte duurzame keuzes te gaan maken
09-08-2024
Tekorten in Parijs: atleten krijgen meer dierlijke eiwitten
07-08-2024
Nederlandse diervoederindustrie op weg naar verdere verduurzaming met Monitor Duurzaam Diervoeder
10-07-2024
NLvoedt(balt) schot in de roos
04-07-2024
Nederland Vleesland is trotse partner van NLvoedt
26-06-2024
Het klakkeloos afwijzen van vlees getuigt van morele kortzichtigheid
28-05-2024
Europese Commissie verbiedt gebruik van rookaroma’s in levensmiddelen
26-04-2024
Nederlandse consument heeft liever dierlijke eiwitten
16-04-2024
Kloof wordt almaar groter: Nederlandse bevolking deelt Haagse voedselvisie niet
19-03-2024
De omgekeerde norm van de Partij voor de Dieren teruggedraaid
05-03-2024
Landbouw levert grootste bijdrage aan Nederlandse export
01-03-2024
Vleessector roept kamer op: behandel veehouders menswaardig
28-02-2024
Gemeente Noardeast-Fryslân bewust niet vegetarisch
23-02-2024
Varkens zijn belangrijk voor levensveranderend medicijn trombose- en hartpatiënten
21-02-2024
Dierlijke eiwitten zorgen voor betere spiereiwitaanmaak dan plantaardig voedsel
20-02-2024
Nederlandse schapensector lanceert platform BlijSchaap
23-01-2024
Nieuwe podcast Of Je Worst Lust: knettert het tussen kamp vega en kamp vlees?
23-01-2024
AAN TAFEL | Media in Nederland: polariserend of verbindend?
22-12-2023
FAO: Nederlands vlees kan bijdragen aan oplossing voor wereldwijd voedseltekort
12-12-2023
Ketenorganisatie Schapenhouderij Nederland sluit zich aan bij Nederland Vleesland
01-12-2023
Dutch Food Week 2023 opent met smakelijke lekkernijen en gesprekken over vlees
06-10-2023
Klimaatimpact van Nederlandse vleesvarkens verminderd met 46% sinds 1990
19-09-2023
Nederland Vleesland: Trotse partner van Dutch Food Week 2023
13-09-2023
Neem een kijkje in de stal en zie wat er speelt in de Nederlandse Varkenshouderij
04-09-2023
Minder consumenten laten vlees bewust staan
14-08-2023
“Light” producten, vleesvervangers en de Nutri-score: sterk bewerkte producten met hoge risico’s
21-07-2023
Kritiek op het EAT-Lancet-rapport: te weinig erkenning voor dierlijke voeding!
21-07-2023
1000 wetenschappers pleiten voor evenwichtige discussie rondom voeding, duurzaamheid en gezondheid in plaats van een continue anti-veeteelt-toon
18-07-2023
Eenzijdige, negatieve berichtgeving veehouderij is gevaarlijk!
18-07-2023
'Stop met halve verhalen over vega en vlees'
14-07-2023
Nieuwe traditie groot succes
05-07-2023
Vermenging van wetenschap, ideologie, industrie en beleid is gevaarlijk
30-06-2023
NLVOEDT: nieuwe opzet voor traditionele afsluiting van parlementair jaar
29-06-2023
Melkveehouder Tom helpt mee aan de verduurzaming van de landbouw
05-06-2023
Gelderse Statenleden stemmen voor elke dag vlees in provinciekantine
02-06-2023
Slager Gertjan Kiers: “Het varken is de koning van de kringloop”
25-05-2023
"Vlees past in een bewust voedingspatroon"
24-05-2023
Voedingsadviezen beter op basis van wetenschap
23-05-2023
Veehouderij houdt belangrijke rol in de wereldwijde voedselvoorziening
23-05-2023
Verspil geen biomassa, eet planten én dieren
23-05-2023
1000 onderzoekers maken gehakt van vleesdebat: Vlees is belangrijk voor onze gezondheid
22-05-2023
Nederland Vleesland opnieuw partner aankomend seizoen ‘Wie de boer niet kent’
10-05-2023
FAO: overheden moeten dierlijke producten beter waarderen in voedings- en gezondheidsadviezen
26-04-2023
Stop het goochelen met cijfers voor een vleestaks
25-04-2023
Verlagen voedselverspilling blijft belangrijk
20-04-2023
Neem de gezondheidskosten van vlees eten met een korreltje zout
19-04-2023
Het meest duurzame veevoer van de wereld komt uit Nederland
17-04-2023
Goed voedselbeleid heeft wetenschappelijke basis nodig
12-04-2023
Leer duurzamer dan plastic alternatieven
11-04-2023
Centraal Planbureau: Extra belasting vlees niet effectief
29-03-2023
Vlees: een belangrijke bron van essentiële voedingsstoffen
18-03-2023
Hoe (on)gezond is rood vlees?
10-03-2023
Neil Mann: "Dierlijke producten horen bij de mens"
08-03-2023
EAT Lancet dieet levert tekort aan belangrijke voedingsstoffen
08-03-2023
Linda Verriet (POV): "Stukje varkensvlees net zo klimaatvriendelijk als vega"
07-03-2023
Consument verlangt naar varkensvlees met goed verhaal
16-02-2023
Nederland koploper als het gaat om circulaire landbouw
08-02-2023
Louise Fresco: "Gezonde voeding zit vooral in een gevarieerd eetpatroon, ook mét vlees"
03-02-2023
Bloomberg: ‘nepvlees is een flop’
26-01-2023
Hogere prijzen zorgen voor records bij NL landbouwproducten
26-01-2023
Minister Van der Wal bezoekt beursstand Nederland Vleesland op Grüne Woche
20-01-2023
Circulair diervoer
19-01-2023
Nederland Vleesland bij opening Grüne Woche
19-01-2023
Vleesreclame geen zaak voor regionale politici
05-01-2023
Fijne feestdagen!
22-12-2022
Meer flexitariërs maar nog evenveel vlees - hoe kan dat?
21-12-2022
EU-regels ontbossing ‘over the top’
13-12-2022
Onvoldoende ijzer en andere bouwstoffen in onze voeding
12-12-2022
Column Linda Verriet (POV): Politici en beleidsmakers, ga op cursus marktwerking!
12-12-2022
‘BigLife’ is ‘Het Beste Idee Van Varkensland 2022’
30-11-2022
Beeld en werkelijkheid lopen niet altijd parallel
24-11-2022
GfK: veel vegetariërs eten gewoon vlees
22-11-2022
POV, V&L en COV: Kabinet haalt opnieuw uit naar landbouw, met extreme NVWA-tarieven
22-11-2022
Nederland Kalverland van start
15-11-2022
Linda Verriet (POV): De slager is bij uitstek de vakman die het verhaal kan vertellen
09-11-2022
Levendig ‘Nationaal debat’ over eiwitbalans in COV Meat Café
07-11-2022
82 procent Duitsers steunt de varkensworst- en hamcultuur
03-11-2022
Opinie: Laat tevreden vleeseters hún verhaal eens doen
03-11-2022
Wat betekent ‘november slachtmaand’ voor de slager van nu?
03-11-2022
Nationaal Eiwit debat
01-11-2022
Wie de boer niet kent
27-10-2022
Debat over vee en vlees moet wetenschappelijke grondslag hebben
27-10-2022
Nederlanders willen voedingswaarde voor hun geld
21-10-2022
Nederlanders blijven vlees trouw
14-10-2022
Dutch Food Week: Bezoekers ‘Voorproeven op de Markt’ Den Bosch dol op vleestraktaties!
11-10-2022
Kom voorproeven op de Markt
06-10-2022
Dit is geen vleesreclame!
26-09-2022
Naleving regels slachterijen uitstekend
20-09-2022
Ondanks de inflatie houdt de verduurzaming van de voedselverkopen stand in eerste helft van 2022
19-09-2022
'Wie de Boer niet Kent' ploegt door
14-09-2022
Als vlees duurder wordt, leidt dat niet direct tot minder aankopen
06-09-2022
POV-onderzoek toont ander beeld van varkensvleesconsumptie en - productie
06-09-2022
Lancering Nederland Vleesland: start van een maatschappelijke dialoog
01-09-2022
Weekend van het varken
31-08-2022
Misinformatie grensoverschrijdend
24-08-2022
Hoe verspillingsvrij ben jij?
22-08-2022
Gevaarlijke gehaktballen en spareribs in de bosjes: ‘Stel je voor dat daar het virus in zit’
25-07-2022
Kamerlid Caroline van der Plas bezoekt zelfslachtende slager
11-07-2022
/
diabetes