menu
Thema’s
Smaak
Verschil in smaken
Bereikbaar en betaalbaar
Gezondheid
Voedingswaarde
Voedselveiligheid
Respect voor dieren
Omgang met dieren
Innovatie
Duurzaamheid
Vierkantsverwaarding
Water
Footprint
Ontbossing voorkomen
Wat voor vleeseter ben jij?
Actueel
Over ons
Contact
Klimaatimpact van Nederlandse vleesvarkens verminderd met 46% sinds 1990
19-09-2023
Nederland Vleesland: Trotse partner van Dutch Food Week 2023
13-09-2023
Neem een kijkje in de stal en zie wat er speelt in de Nederlandse Varkenshouderij
04-09-2023
Minder consumenten laten vlees bewust staan
14-08-2023
“Light” producten, vleesvervangers en de Nutri-score: sterk bewerkte producten met hoge risico’s
21-07-2023
Kritiek op het EAT-Lancet-rapport: te weinig erkenning voor dierlijke voeding!
21-07-2023
1000 wetenschappers pleiten voor evenwichtige discussie rondom voeding, duurzaamheid en gezondheid in plaats van een continue anti-veeteelt-toon
18-07-2023
Eenzijdige, negatieve berichtgeving veehouderij is gevaarlijk!
18-07-2023
'Stop met halve verhalen over vega en vlees'
14-07-2023
Nieuwe traditie groot succes
05-07-2023
Vermenging van wetenschap, ideologie, industrie en beleid is gevaarlijk
30-06-2023
NLVOEDT: nieuwe opzet voor traditionele afsluiting van parlementair jaar
29-06-2023
Melkveehouder Tom helpt mee aan de verduurzaming van de landbouw
05-06-2023
Gelderse Statenleden stemmen voor elke dag vlees in provinciekantine
02-06-2023
Slager Gertjan Kiers: “Het varken is de koning van de kringloop”
25-05-2023
"Vlees past in een bewust voedingspatroon"
24-05-2023
Voedingsadviezen beter op basis van wetenschap
23-05-2023
Veehouderij houdt belangrijke rol in de wereldwijde voedselvoorziening
23-05-2023
Verspil geen biomassa, eet planten én dieren
23-05-2023
1000 onderzoekers maken gehakt van vleesdebat: Vlees is belangrijk voor onze gezondheid
22-05-2023
Nederland Vleesland opnieuw partner aankomend seizoen ‘Wie de boer niet kent’
10-05-2023
FAO: overheden moeten dierlijke producten beter waarderen in voedings- en gezondheidsadviezen
26-04-2023
Stop het goochelen met cijfers voor een vleestaks
25-04-2023
Verlagen voedselverspilling blijft belangrijk
20-04-2023
Neem de gezondheidskosten van vlees eten met een korreltje zout
19-04-2023
Het meest duurzame veevoer van de wereld komt uit Nederland
17-04-2023
Goed voedselbeleid heeft wetenschappelijke basis nodig
12-04-2023
Leer duurzamer dan plastic alternatieven
11-04-2023
Centraal Planbureau: Extra belasting vlees niet effectief
29-03-2023
Vlees: een belangrijke bron van essentiële voedingsstoffen
18-03-2023
Hoe (on)gezond is rood vlees?
10-03-2023
Neil Mann: "Dierlijke producten horen bij de mens"
08-03-2023
EAT Lancet dieet levert tekort aan belangrijke voedingsstoffen
08-03-2023
Linda Verriet (POV): "Stukje varkensvlees net zo klimaatvriendelijk als vega"
07-03-2023
Consument verlangt naar varkensvlees met goed verhaal
16-02-2023
Nederland koploper als het gaat om circulaire landbouw
08-02-2023
Louise Fresco: "Gezonde voeding zit vooral in een gevarieerd eetpatroon, ook mét vlees"
03-02-2023
Bloomberg: ‘nepvlees is een flop’
26-01-2023
Hogere prijzen zorgen voor records bij NL landbouwproducten
26-01-2023
Minister Van der Wal bezoekt beursstand Nederland Vleesland op Grüne Woche
20-01-2023
Circulair diervoer
19-01-2023
Nederland Vleesland bij opening Grüne Woche
19-01-2023
Vleesreclame geen zaak voor regionale politici
05-01-2023
Fijne feestdagen!
22-12-2022
Meer flexitariërs maar nog evenveel vlees - hoe kan dat?
21-12-2022
EU-regels ontbossing ‘over the top’
13-12-2022
Onvoldoende ijzer en andere bouwstoffen in onze voeding
12-12-2022
Column Linda Verriet (POV): Politici en beleidsmakers, ga op cursus marktwerking!
12-12-2022
‘BigLife’ is ‘Het Beste Idee Van Varkensland 2022’
30-11-2022
Beeld en werkelijkheid lopen niet altijd parallel
24-11-2022
GfK: veel vegetariërs eten gewoon vlees
22-11-2022
POV, V&L en COV: Kabinet haalt opnieuw uit naar landbouw, met extreme NVWA-tarieven
22-11-2022
Nederland Kalverland van start
15-11-2022
Linda Verriet (POV): De slager is bij uitstek de vakman die het verhaal kan vertellen
09-11-2022
Levendig ‘Nationaal debat’ over eiwitbalans in COV Meat Café
07-11-2022
82 procent Duitsers steunt de varkensworst- en hamcultuur
03-11-2022
Opinie: Laat tevreden vleeseters hún verhaal eens doen
03-11-2022
Wat betekent ‘november slachtmaand’ voor de slager van nu?
03-11-2022
Nationaal Eiwit debat
01-11-2022
Wie de boer niet kent
27-10-2022
Debat over vee en vlees moet wetenschappelijke grondslag hebben
27-10-2022
Nederlanders willen voedingswaarde voor hun geld
21-10-2022
Nederlanders blijven vlees trouw
14-10-2022
Dutch Food Week: Bezoekers ‘Voorproeven op de Markt’ Den Bosch dol op vleestraktaties!
11-10-2022
Kom voorproeven op de Markt
06-10-2022
Dit is geen vleesreclame!
26-09-2022
Naleving regels slachterijen uitstekend
20-09-2022
Ondanks de inflatie houdt de verduurzaming van de voedselverkopen stand in eerste helft van 2022
19-09-2022
'Wie de Boer niet Kent' ploegt door
14-09-2022
Als vlees duurder wordt, leidt dat niet direct tot minder aankopen
06-09-2022
POV-onderzoek toont ander beeld van varkensvleesconsumptie en - productie
06-09-2022
Lancering Nederland Vleesland: start van een maatschappelijke dialoog
01-09-2022
Weekend van het varken
31-08-2022
Misinformatie grensoverschrijdend
24-08-2022
Hoe verspillingsvrij ben jij?
22-08-2022
Gevaarlijke gehaktballen en spareribs in de bosjes: ‘Stel je voor dat daar het virus in zit’
25-07-2022
Kamerlid Caroline van der Plas bezoekt zelfslachtende slager
11-07-2022
/
Wetenschap