Vlees is niet alleen lekker, het is ook goed voor je. Vlees is een belangrijke bron van vitamines, mineralen en essentiële aminozuren.
Cees van den Berg
Vertelt je graag meer over:- Verschil in smaken
Vlees is niet alleen lekker, het is ook goed voor je. Vlees is een belangrijke bron van vitamines, mineralen en essentiële aminozuren.
Vlees is niet alleen lekker, het is ook goed voor je. Vlees is een belangrijke bron van vitamines, mineralen en essentiële aminozuren. Niet voor niets heeft het een belangrijke plek in de Schijf van 5.
In een gezond en gevarieerd eet- en leefpatroon is vlees belangrijk voor alle leeftijdsgroepen. Vlees bevat bijvoorbeeld veel ijzer, vitamine B12 en vitamine D. Daarmee is het een belangrijk onderdeel van het dieet, met name voor ouderen en kinderen in de groei, en ook voor sporters die graag eiwitrijke voeding eten. Het eiwit in vlees bevat essentiële aminozuren die we goed kunnen opnemen in ons lichaam. Voor een gezond voedingspatroon is het dan ook belangrijk om de juiste balans tussen plantaardige en dierlijke eiwitten binnen te krijgen en is vlees niet zomaar te vervangen door plantaardige eiwitten. Voedingswaarde is een belangrijk onderdeel van de eiwitbalans, waarin het draait om de balans tussen dieet, markt en milieu.
Kijk dan op