Gezondheid
Voedselveiligheid
Derk Oorburg
"

Alle dieren worden voor en na het slachten gecontroleerd door een onafhankelijke dierenarts van de NVWA waarbij ze letten op dierenwelzijn en belangrijke dierziektes. Na de slacht wordt het vlees gekeurd door de dierenartsen en keurmeesters van de Kwaliteitskeuring Dierlijke Sector. Deze mensen worden speciaal getraind om te zien of het vlees geschikt is voor consumptie.”

Derk Oorburg - Vion

Voedselveiligheid

Veilig voedsel is voor de Nederlandse vleessector een absolute voorwaarde. Nederlands vlees is dan ook gegarandeerd veilig. Dat is deels te danken aan de strenge wet- en regelgeving en de zorgvuldige kwaliteitscontrole door bijvoorbeeld de voedsel en warenautoriteit NVWA. Daarnaast gaan de bedrijven zelf verder dan de wettelijke eisen met bovenwettelijke kwaliteitssystemen, haccp regels en data-uitwisseling. Nederlands vlees is gegarandeerd vrij van antibiotica, dankzij wachttermijnen en strenge controles. Hormonen in vlees zijn in Nederland al tientallen jaren verboden en uit den boze. Onafhankelijke controles op voedselveiligheid en levensmiddelenhygiëne zijn onlosmakelijk onderdeel van het productieproces in de Nederlandse vleesbedrijven. Zonder de NVWA controleur wordt er in een slachterij zelfs niet gewerkt.

Lees ook over...

Slager

Cees van den Berg

Vertelt je graag meer over:
  • Verschil in smaken
Lees het verhaal van Cees van den Berg
Verhey Vlees Excellent

Stan Mennen

Vertelt je graag meer over:
  • Bereikbaar en betaalbaar
Lees het verhaal van Stan Mennen

Nederland Vleesland

Vertelt je graag meer over:
  • Voedingswaarde
Lees het verhaal van Nederland Vleesland
Veetransporteur

Gerwin van Beek

Vertelt je graag meer over:
  • Omgang met dieren
Lees het verhaal van Gerwin van Beek
Kalverhouder

Kees van Herk

Vertelt je graag meer over:
  • Innovatie
Lees het verhaal van Kees van Herk
Darling Ingredients

Carine van Vuure

Vertelt je graag meer over:
  • Vierkantsverwaarding
Lees het verhaal van Carine van Vuure
Melkveehouder

Walter Bruijnes

Vertelt je graag meer over:
  • Water
Lees het verhaal van Walter Bruijnes
Varkenshouder

Robert van Duijnhoven

Vertelt je graag meer over:
  • Footprint
Lees het verhaal van Robert van Duijnhoven
Duynie Group

Derk van Manen

Vertelt je graag meer over:
  • Ontbossing voorkomen
Lees het verhaal van Derk van Manen